Brinn Mufasa

Brinn is een krijger uit Thorfeld, Stibnal. Hij gelooft in discipline, oefening en onzelfzuchtigheid. Hij draagt vrijwel altijd twee zwaarden aan zijn zijde, waarvan de een halve voet langer is dan de ander. Beide zwaarden draagt hij in zijn linkerzijde en gebruikt ze met één hand.
Hij reist veel rond in simpele, goedgemaakte kleren, maar juist op de momenten dat er een gevecht uitbreekt heeft hij toevalligerwijs altijd een subliem harnas aan. Dit harnas ziet er groot en zwaar uit, maar Brinn lijkt daar geen last van te hebben: hij draait en danst om zijn tegenstanders heen en lijkt altijd precies uit te komen waar hij wil.

de Steen heeft Brinn ontmoet toen hij bij Steenpost aankwam om Legana te helpen. Met zijn hulp heeft Legana haar eerste stappen weten te zetten nadat haar benen waren verwijderd.

Op Steenpost heeft Brinn ook Gwen ontmoet, een Mettai Elf uit Dandanan, en de twee voelden vanaf het eerste moment een krachtige aantrekkingskracht tot elkaar.
Toen Legana besloot dat zij een grote reis wilde maken – naar het verre Vilcranar – om beter te kunnen ontdekken wie zij is en wat zij zal betekenen voor de wereld. Brinn en Gwen, die al bijna onafscheidelijk waren, besloten haar op weg te helpen en vertrokken tegelijk met haar van Steenpost.

Brinn Mufasa

Stibnal Pankteinor Pankteinor