Stibnal

Avonturen in Bolom

Criminelen horen in de gevangenis

Pan heeft het landhuis van Orswald en Ordin gevonden. Het ligt net ten oosten van het kleine dorpje Bolom. De helden gaan er snel heen, want Pan is ergens ondergedoken om niet ontdekt te worden door Orswald.

Op weg naar het dorpje komen ze langs twee vrouwen in nood. Ze zijn in het nauw gedreven door een bint en verschuilen zich achter een handelskar die op zijn zij ligt. De bint is vastberaden om de twee vrouwen op te eten, maar de heldhaftige acties van de Power of Purple weerhouden het beest daarvan. De bint wordt verslagen en vervolgens zelf opgegeten!

De twee vrouwen stellen zich voor als Roos en Valeria en vertellen dat ze op weg zijn naar Stibren om daar hun waar te verkopen. Als dank voor hun redding geeft Roos een zilveren ketting aan Moryc.

Eenmaal in Bolom is het niet helemaal duidelijk waar ze moeten beginnen. Akke gaat uiteraard eerst even naar de lokale tempel om tot Marech te bidden. Vervolgens vragen ze aan iedereen die wil luisteren of ze toevallig een jongeman met opgeschoren haar hebben gezien. Alle dorpelingen hebben erg vergelijkbare namen, wat het er niet makkelijker op maakt.
Moryc ruikt bij één van de dorpelingen – Dim – het bloed van een hond. Later horen ze dat de hond van een ander – Magne – een week geleden is verdwenen. Dit heeft niets met Pan te maken, maar Moryc wil het mysterie toch graag oplossen.
Ook komen ze een man tegen – One – wiens dochter kwijt is. Ze werkte bij Orswald in het landhuis en is op een dag na haar dienst niet meer teruggekomen. Ook is er nog een zwangere vrouw die een beetje door het dorp loopt. De groep spreekt haar kort aan, maar gaat er niet op verder.

Uiteindelijk vinden ze Pan bij een boer die net buiten het dorpje woont. Hij geeft ze wat informatie over het landhuis en de groep trekt aan het begin van de avond door het bos naar de achteringang. Binnen maken ze bijna iedereen dood die ze tegenkomen. Een jong meisje is de enige die gespaard wordt, maar haar broer Ren heeft het helaas niet overleefd.

De spelers vinden een bijzondere dolk die tussen de 1500 en 2000 jaar oud is. De dolk is gemaakt van een bijzonder zwart, olie-achtig metaal. De groep denkt te weten dat dit soort wapens wordt gebruikt door een orde machtige krijgers die rond 400 IZ is uitgestorven. Ook vinden ze twee boeken over Brokund Brokundi Hofetiquette en Het belang van de Kroon.

Dan gaat alles helemaal mis. Op het moment dat de groep het landhuis wil verlaten stapt Orswald naar binnen, vergezeld door Pavel Milos (de hoofdcipier van Doodswater gevangenis) en een enorme, in metaal gehulde, krijger. De groep ziet meteen in dat dit gevecht hun pet te boven gaat en probeert weg te rennen. Zelfs dit lukt niet en Akke en Alvyn zijn de eersten die zich overgeven. Moryc en Faaz doen nog een verwoede poging om weg te komen – wat Faaz uiteindelijk bijna lukt – maar ook zij worden uiteindelijk gevangen genomen. Faaz was bewusteloos door zijn verwondingen.

Ze worden naar Doodswater gebracht en ieder in een aparte cel gestopt.

Comments

Pankteinor Pankteinor

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.