Faaz Stonescale

Dragonborn Avenger

Description:

Faaz_Stonescale.png

Bio:

Faaz Stonescale is een Dragonborn Avenger. Hij komt uit Dan Zovori, waar hij opgroeide om de de grens tussen Stibnal en Olumpos te bewaken. Faaz moest een opdracht volbrengen om volwassen te worden. Tijdens deze traditionele test kreeg Faaz een visioen van Lyssa. Omdat Faaz koos voor Lyssa, en niet de wil van de andere Dragonborn opvolgde, werd hij verbannen uit Dan Zovori. Omdat hij de rite niet heeft voltooid zijn zijn schubben minder hard dan die van Dragonborn die dat wel hebben gedaan, maar los van de cultuur waarin hij altijd opgroeide voelde hij een vrijheid die hij niet kende.

In deze , voor Faaz, nieuwe wereld kreeg hij al snel te maken met de gevaren die er zijn. De Techno-Alliantie heeft aanvankelijk niets tegen Faaz, maar Faaz kan niet toekijken hoe anderen als slaaf moeten werken of vermoord worden. Nadat hij zelf in een cultuur leefde waar weinig vrijheid was, moet hij voor deze vrijheid vechten.

Faaz was als kind al een vreemde salamander in de drakenkooi. Een van zijn favoriete verhalen was die van de held Anthe Mintie en zijn legendarische uil. Uren kon Faaz in de boeken lezen over de queestes die Anthe volbracht en de gevechten die hij voerde. Opmerkelijk vond Faaz het altijd dat de uil er zo ongeschonden vanaf kwam, en dat elk van de verhalen altijd eindigde met het wegvliegen van de uil, opdat deze weer terug kwam in geval van nood.

Faaz Stonescale

Stibnal Pankteinor mintieyo