Akke

Human Paladin

Description:
Bio:

Geboren en getogen in The Pit, temidden van de woestenij, viel Akke al vroeg op door haar uitstekende fysieke vaardigheden. Ze bracht meer tijd door in de woestenij dan bij haar vaders wijsheidbijeenkomsten, dit laatste interesseerde haar bijzonder weinig. Haar intuïtie tijdens de jacht bracht dat ze al snel veel aanzien opbouwde bij haar vrienden. Niemand kon zo goed overweg met een speer als Akke. Deze zelfde intuïtie liet het echter afweten op een cruciaal moment in haar leven, waardoor haar beste vrienden een jacht niet hebben na kunnen vertellen. Tevens liet ze er een mysterieus teken aan over op haar verminkte linker borst en is ze doof aan haar linkeroor.

Eenmaal vertrokken (of weggekeken) uit de Pit, is ze betrokken geraakt bij de Techno-Alliantie maar dit bleek niet te zijn wat ze er van verwachtte. Samen met Pan, waarmee ze een ingewikkelde relatie had, planden ze een ontsnapping van de Techno Alliantie. Daarbij bevrijdden ze ook Alvyn Mayberry, maar tijdens de chaos van de vlucht werd Pan overmeesterd en verdween Alvyn en moest Akke zonder hen vluchten voor haar leven. In deze duistere tijden van haar leven vond ze gelukkig een reden om te blijven leven: Marech. Door deze goddelijke interventie heeft ze eindelijk rust gevonden. Zelf lezen kon ze niet, maar de volgelingen van Marech vertelden de mooiste verhalen en luisteren kon ze als de beste, al was het enkel met haar rechteroor.

Na een paar vrome maanden besloot Akke er weer op uit te trekken: de Techno-Alliantie bestond nog steeds en dit was als een doorn in haar oog. Ze heeft in haar geloof een schild gevonden; zowel letterlijk als figuurlijk. Helaas werd ze door een list wederom door de Techno Alliantie gevangen genomen en haar laatste dagen leken in het teken te staan van bruut misbruik en een langzame hongersdood.

Gelukkig werd haar dat lot ontzegd, en werd ze bevrijd door Faaz Stonescale en Dayereth, welke minstens een zo’n grote aversie tegen de Techno Alliantie hadden. Met haar harnas weer om haar lichaam, kan ze de grote boze wereld weer recht in de ogen kijken.

Akke

Stibnal Pankteinor Tekendoos