Stibnal

Op bezoek bij Els

Whaldeau heeft de Power of Purple gevraagd om een nieuwe bewoner van zijn buurt te leren kennen. De groep ontmoet Els, een bijzondere Shifter die vanuit het oosten Stibren in is gekomen. Els blijkt erg openhartig en stelt snel voor om samen op avontuur te gaan. De Power of Purple is niet zo goed van vertrouwen als Els, maar omdat Whaldeau het van ze gevraagd heeft besluiten ze toch Els mee te nemen.

Els blijkt een aanhanger van The Silver Faith te zijn, wat Akke duidelijk lastig vindt. Aan de andere kant blijkt Els erg bekwaam te zijn in de genezingskunst, wat Akke’s terughoudendheid een beetje verminderde.

Nadat iedereen zich had voorgesteld hoorden ze dat de marktlieden van de Smol Markt hun koopwaar hadden uitgestald en begonnen aan te prijzen. Een van deze verkopers, Dak, verkocht veel zilveren spullen. Els herkende een scherf van een zilveren plaat als een Goddelijke Scherf. Dak wist gelukkig niet wat een bijzonder voorwerp het was en de groep kocht de Scherf voor een spotprijs. Dak kon ze ook nog vertellen dat hij het reliek gekocht had van Namar, die in het 16e woont.
De groep wilde graag weten waar Namar de Scherf gevonden had, dus haastten ze zich naar het 16e. Namar was nergens te vinden, maar vlak voor de groep hun zoektocht wilde stopzetten sprak een jong meisje hen aan. Tes bleek de vriendin te zijn van Namar en ze had al een week niet meer van hem gehoord. Zij wist echter wel dat hij vaak Marech’s Zetel in sluipt om waardevolle dingen te stelen en is bang dat hij dat nu weer heeft gedaan.

De groep neemt dezelfde ingang als Namar en sluipt succesvol langs alle bewakers. Op de eerste verdieping stapt Faaz in een klodder slijm en even later vinden ze de helft van het lichaam van Namar. Vlak daarna worden Alvyn’s vermoedens bevestigd. Een grote gelatinous cube valt op hem en houdt hem vast. Alvyn voelt meteen hoe zijn vlees door het monster verteerd wordt. De andere helden reageren gelukkig snel en vallen aan. Twee kleinere kubussen sluiten de gang aan de andere kant af, maar de Power of Purple weet ze te overmeesteren. Ze vinden een enorme Goddelijke Scherf die meer vertelt over het ontstaan van het zilveren geloof. Deze nieuwe informatie bevestigt wat Els al vermoedde: haar geloof was nooit bedoeld als gewelddadig, al is dat wel hoe de meeste volgelingen dat nu zien.

Verderop stuitte de groep op een bebloede tafel. Ze vermoedden dat Orswald Stiberborn op deze tafel Norola Witnagel vermoord heeft. Moryc rook een bloedspoor en volgde het naar het verstopte lichaam van het dode Raadslid. Moryc brak haar vinger af om zo haar gouden zegelring mee te kunnen nemen.

Nadat ze weer uit Marech’s Zetel weggeslopen waren zei Els dat ze graag terug zou willen naar haar familie. Ze wilde de nieuwe informatie van de Goddelijke Scherf graag met ze delen. Op weg naar haar dorp kwamen ze langs het Oostfort waar Els het land ook in was gekomen en waar ze vrienden was geworden met bewaker Donnie. De kapitein van het fort vertelde ze dat Donnie op expeditie was naar het oosten en er dus nu niet was. De helden bleven een nachtje slapen bij het fort, maar werden midden in de nacht gewekt door een schreeuwende woesteling.

Valten Hamerhand was gekomen om te vertellen dat hij de volgende dag het fort aan zou vallen. Heldhaftig als ze zijn bood de Power of Purple aan de kapitein te helpen bij het weerstaan van de aanval. Toen Valten opnieuw bij het fort kwam had hij een Bint en ruim een dozijn wilde krijgers bij zich, waaronder de familie van Els. Els schrok zich een hoedje een begon meteen te roepen dat ze niet aan moesten vallen. Els’ vader probeerde haar subtiel te laten weten dat ze zich geen zorgen hoefde te maken, maar het duurde een poosje voordat Els doorhad wat hij bedoelde. Intussen werd er overal om hen heen gevochten en het leek een verloren zaak toen de Bint de toren in sprong. Alvyn wist hem er gelukkig vanaf te smijten. Toen Els eenmaal begreep wat haar vader van plan was gooide ze met Goddelijke kracht Valten en de Bint naar haar familie, die op dat moment hun plan openbaarden. Ze sloegen woest en hard in op Valten en Els sprong van het fort af om er een eind aan te maken. De slag om het fort werd gewonnen zonder slachtoffers en Els en haar familie waren herenigd.

Comments

Pankteinor Pankteinor

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.