Stibnal

Onder nieuw bewind

Het is niet leuk in de gevangenis. Het is koud en vochtig en de gevangenen krijgen te weinig eten. Ze voelen zich langzaamaan steeds zwakker worden. Na ruim twee weken in de gevangenis hoort een aantal van de gevangenen een enorm kabaal buiten. Even later zien ze een grote stofwolk. Het lijkt erop dat er ergens midden in de stad een gebouw is ingestort. Welk gebouw zou dat kunnen zijn? Marech’s Zetel? Hun huis?

Het huis is nog een beetje een probleem, want doordat ze in de gevangenis zitten hebben ze de eerste aflosdatum van de hypotheek gemist. Daar zal de eigenaar van de Gouden Wastafel niet blij mee zijn!

Dan, na drie weken in de Doodswater is er ineens een heleboel lawaai en rumoer op straat. In de korte tijd dat ze uit de maatschappij zijn geplukt lijkt het wel alsof de hele stad op zijn kop wordt gezet. Kort nadat dit rumoer begint worden de Alvyn, Akke en Faaz samen in een cel gezet. Maar zonder Moryc. Waar is hij?

Na een mislukte poging om zelf uit de boeien los te komen stapt er een halfling de cel in. De halfling blijkt een deal te hebben gesloten met Faaz om hem en Akke uit te gevangenis te helpen bevrijden. Meteen beginnen de onderhandelingen om ook Alvyn vrij te krijgen en de halfling gaat uiteindelijk akkoord in ruil voor drie gunsten en informatie over Pavel Milos, de hoofdcipier van de gevangenis. Ook laat de halfling, die zich uiteindelijk slechts voorstelt als Rat, de groep beloven dat zij vier bewakers niet zullen aanvallen. Deze bewakers heten Chon, Tob, Pina en Tis.

De groep, ondervoed en vermoeid als ze zijn, lopen snel een paar bewakers tegen het lijf. Gelukkig weten ze uit een aangrenzende ruimte wapens te pakken en met die wapens weten ze de bewakers te overmeesteren. Daarna opent Faaz een deur en vindt een enorme Goliath die in kleermakerszit op de grond zit. Om de Goliath heen liggen twee cirkels van wit poeder. Die cirkels worden natuurlijk meteen doorbroken en de Goliath staat op en loopt stilzwijgend achter de groep aan.

Op de binnenplaats van de gevangenis heeft de groep de kans om wat geneeskrachtige planten en drankjes te bemachtigen. Hiervoor moeten de bewakers worden afgeleid en moet er een beetje geklauterd worden. Het gaat niet heel soepel, en uiteindelijk weet alleen Rat het balkon te bereiken en planten te pakken. Klein succesje, en Faaz en Akke voelen zich iets beter.

De groep wil het kantoor van Pavel Milos bereiken, maar moet eerst de vertrekken van de andere bewakers doorkruisen. Met enig sluipwerk en bijgestaan door flink wat geluk weten de helden de trap naar boven te bereiken. Pavel zelf is er niet, maar Tis en Pina gelukkig wel.

Op dat moment onthult Rat zijn eigenlijke plannen. Hij wil zelf helemaal niet uit de gevangenis ontsnappen, maar hij wil Pavel afzetten en een proxy installeren – uiteindelijk wordt Pina daarvoor geselecteerd) en zelf van achter de schermen de gevangenis onder controle krjigen. Op één of andere manier wordt hij hierin gesteund door de vier bewakers die hij eerder noemde en met zijn vijven weten ze de rest van de bewakers te overtuigen.

De groep doet alsof zij weer gevangen zijn genomen om ongemerkt in het deel van de gevangenis te komen waar Moryc naartoe is gebracht. Ze vinden hem uiteindelijk, gewond, gekneveld en uitgehongerd aan een martelrad in de noordoostelijke vleugel. Net als ze hem los hebben gemaakt horen ze een geluid achter zich. Pavel Milos.

De hoofdcipier schrikt en rent weg…

Comments

Pankteinor Pankteinor

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.