Anthe Mintie

De legende van Anthe Mintie is vooral te vinden in kinderboeken en oude verhalen. De verzamelingen van avonturen van de heldhaftige krijger die met pijl en boog, vergezeld door zijn uil, slechteriken op slinkse wijze weet te verslaan zijn immens populair.

Anthe Mintie vecht in de verhalen tegen onder andere weerwolven, bandieten, wilde dieren, spoken, ondoden, tovenaars, etc. Het meest populaire verhaal is dat van Yggramin.

Yggramin was een tovenaar van ongekende macht. Hij kon de toekomst voorspellen, vuurbollen tevoorschijn halen, van vorm veranderen en nog veel meer. Omdat Yggramin al zo lang leefde en geen gevecht verloor was hij verveeld. Af en toe kwam er een strijder naar zijn kasteel in de bergen, maar met een klein gebaar van Yggramin zijn hand schoot er een bliksemschicht Door de kamer, of een gifwolk, of een vuurzee. Avonturier na avonturier vonden hier hun laatste rustplaats. Yggramin haalde alleen nog maar plezier uit het bedenken van de volgende wijze hij iemand kon doden. Een ding wist hij zeker. Zijn goud en schatten waren veilig.

Anthe Mintie besloot de uitdaging aan te gaan en ging op pad. Door iedereen waar hij mee had gesproken werd het hem afgeraden. “Yggramin is gek en te sterk. Hij maakt je af!”
Na een lange tocht Door de bossen en de bergen was hij bij het kasteel. De poorten stonden wagenwijd open. Yggramin vond elke bescherming overbodig. In de lucht verschijnt een stapje in de verte, die langzaam groter wordt. Het is Anthe al duidelijk, zijn trouwe Hulp in nood komt ook nu assisteren.

Anthe loopt met getrokken boog voorzichtig het kasteel in, maar stiekem weet hij al dat hij geen vallen of wachters tegen zal komen. In de grote troonzaal ziet hij Yggramin meteen zitten. Anthe laat zijn boog zakken als Yggramin hem aankijkt. “Zo, de volgende dient zich aan. Je moet weten dat er nu steeds langer tussenzit voordat de mensen komen, de vorige was hier voor de winter. Ik ga dus even van dit moment genieten.”

(Work in progress) :)

Anthe Mintie

Stibnal Pankteinor Pankteinor