Alvyn Mayberry

Gnome Telepath Psion

Description:
Bio:

Alvyn Mayberry is opgegroeid in een vossenhol in de bossen van Dandanan. Als kind is zijn familie ontvoerd door Fomorians. Alvyn en zijn ouders werden meegevoerd naar een ondergronds grottenstelsel, waar ze jarenlang als slaaf werden gehouden. Alleen Alvyn’s jongere broertje wist dit lot te ontsnappen omdat hij in het bos aan het spelen was en zich kon verstoppen.

Tijdens hun gevangenschap, werden Alvyn’s ouders gemarteld en gedwongen hun ontvoerders te vermaken. Dit wisten zij een tijdlang te doen, aangezien deze groep Fomorians nog niet eerder het kleine ras met een talent voor grappen uithalen had gezien. Toen Alvyn’s vader de overlord met een grap te slim af was, werd dit niet gewaardeerd. Hij werd voor zijn gezin’s ogen opgegeten. Alvyn’s moeder was hierdoor zo verslagen dat zij kort daarna bezweek.

Alvyn had zich in de tijd aan de aandacht leren te onttrekken door zo min mogelijk op te vallen en zich uit vervelende situaties te praten. Hij ontdekte dat hij steeds beter de bewakers wist te manipuleren en be├»nvloeden, soms met alleen al een blik. Op een dag wist hij een bewaker met suggestie en vleierij zover te krijgen om hem de sleutels van zijn kooi te geven. Toen de betovering een moment haperde, wist Alvyn de verwarde fomorian met angstwekkende illusies op de vlucht te laten staan. Tijdens zijn ontsnapping wist hij twee andere bewakers aan te zetten tot een gevecht, waardoor hij ze met gemak kon passeren, wat culmineerde in Alvyn’s ontsnapping.

Na de jarenlange gevangenschap vestigde de getraumatiseerde gnoom zich een tijd in een verlaten huisje diep in het bos, waar hij zich als kluizenaar afschermde van elk levend wezen (op de bosdieren na). Af en toe werd het huisje betreden door een jager, avonturiersgroep of verdwaalde kinderen. Deze wist hij met zijn poltergeist-achtige vaardigheden echter snel te verdrijven, waardoor het huis op termijn in de regio bekend kwam te staan als een spookhuis.

Na een paar jaar kon Alvyn hier niet langer blijven: hij wist dat hij zijn jongere broertje moest vinden, bang voor de buitenwereld als hij was. Zijn ouderlijk vossenhol trof hij verlaten en overwoekerd aan. Sindsdien dwaalt Alyvn rond, zoekend naar zijn broertje Whaldeau. In zijn eenzame zoektocht mijdt hij nog altijd anderen en is hij doodsbang voor elk wezen groter dan een gemiddelde mens of elf.

Alvyn Mayberry

Stibnal Pankteinor carlaugustin