Stibnal

De Krachtbron aan de top

De groep begint door hun voorraden heen te raken, maar er is nog een lange weg te gaan tot de top van Marech’s Zetel. Faaz ziet kort het gezicht van Lyssa voor zich, maar ze is vertrokken van pijn en kan het visioen niet lang standhouden. Het enige wat zij tegen Faaz kan zeggen is “ga niet verder”. De groep overlegt wat ze gaan doen, maar besluiten uiteindelijk toch verder naar boven te gaan (mede dankzij het gevoel dat Marech in Akke’s vruchtbare baarmoeder teweegbrengt). Na een kleine zoektocht vonden ze weer een trap die ze verder naar boven kon brengen. Het werd snel duidelijk dat de Troglodytes waar ze tegen gevochten hadden ook via deze trap gekomen zijn: overal zijn sporen zichtbaar van een grote stam Trog’s die blijkbaar hier in de Zetel woont. Na een stuk de trap op te zijn gelopen wordt de stam ook gespot. Ongeveer 75 troglodytes zijn een ritueel aan het uitvoeren. In het midden van de groep staat een erg grote Trog die de focus van het ritueel lijkt te zijn.

De Power of Purple neemt de verstandige beslissing om deze groep niet te confronteren en sluipt verder omhoog. Met enig geklungel lukt het ze om een paar magische drankjes te drinken en Moryc en Faaz sterken weer een beetje aan.

Hoe hoger ze komen, hoe meer sporen ze zijn van een strijd die heeft plaatsgevonden tussen de Troglodytes en een groep spinnen. Uiteindelijk komt de trap uit in een ruimte waar de groep deze spinnen ook tegen het lijf loopt. In dit gevecht blijken niet de vijanden, maar juist de leden van de groep zelf het grootste gevaar: Moryc en Alvyn slagen er in om met hun spreuken Akke te beroven van het bewustzijn. Akke neemt dit de twee magiërs niet in dank af en stelt ze een ultimatum. Als zij nog één keer bewust en opzettelijk een bondgenoot beschadigen met hun spreuken dan belooft zij de groep te verlaten.

Nu de groep spinnen de doorgang niet meer belemmert stormen de Troglodytes meteen weer naar boven. Zij willen, net als de groep, de bovenkant van het gebouw bereiken. De lift die ze naar boven kan brengen is bezaaid met grote rotsblokken. Moryc neemt de taak op zich om de lift vrij te maken terwijl de rest probeert de Troglodytes tegen te houden. Vlak voordat de lift omhoog kan gaan bewegen stormt de enorme Trog die de focus was van het ritueel op Akke en Faaz af. Met een woeste haal van zijn zwaardknuppel slaat hij Akke achteruit. Daarna wordt Faaz door een schaduwarm van hetzelfde monster ook achteruit geslagen. De groep maakt zich snel klaar om op de lift te springen en zodra Moryc het laatste rotsblok van de lift afduwt springen ze er allemaal op, naar de bovenste verdieping van de toren.

Die verdieping bestaat uit één grote ruimte met ramen aan alle kanten. Deze ramen zijn in eerste instantie verduisterd met luiken, dus Faaz besluit om er twee te openen. Hij kijkt uit het derde raam aan de westzijde van het gebouw en hoort het geluid van een wegvliegende uil. Vervolgens loopt hij naar de andere kant van het gebouw en opent daar de vierde set luiken. Nu kan hij de uil ook zien vliegen. De vogel doet hem erg denken aan de uil die Anthe Mintie vergezelde in de sprookjesboeken die hij als kleine Dragonborn graag las.

In de grote ruimte is ook een trap die naar het dak van Marech’s Zetel leidt. Na lange tijd in het donker te hebben rondgelopen is het daglicht erg fel. Langzaamaan wennen de ogen aan het licht en het eerste wat zij zien is een enorme opengebarsten drakenschedel.

Als ze eenmaal gewend zijn aan het licht zien ze niet alleen een drakenschedel, maar ook de rest van het skelet. Verder staat er nog een boom, die door de naden van de daktegels heen gegroeid is. Akke gaat de boom bekijken en ziet dan een glinstering op de hoek van het gebouw. Ze zet een stap in die richting en ineens verandert de grond waar ze op liep in een bed van goudstukken en andere kleine gouden voorwerpen. Ze roept naar de anderen en pakt een goudstuk op. Faaz snelt zich naar haar zijde en graait klauwenvol goudstukken. Dan horen ze een luide, diepe stem die zegt: “dat is niet van jullie”.

De stoere helden schrikken hier een beetje van, en schrikken een heleboel als vervolgens een heuse draak voor hun ogen op het dak landt. De draak lijkt de groep gelukkig geen kwaad te willen doen en stelt zichzelf voor als Gralzhadan. De helden en de draak hebben een lang gesprek waarin een aantal dingen aan het licht komen. Gralzhadan is 1500 jaar geleden gedood door Argana, die vervolgens zijn kracht in zichzelf heeft opgenomen. Deze drakenmagie heeft haar in essentie onsterfelijk gemaakt en zij heeft sindsdien onder invloed van “de Schaduw” een groot effect gehad op de wereld.

Gralzhadan toont Faaz uit dat echte draken zelf ook onsterfelijk zijn. Dit doet hij door Faaz op zijn voorhoofd aan te raken met een lange klauw, waardoor er in Faaz een kennis ontstaat over Draken die hij niet van zijn Dragonbornfamilie geleerd heeft. Dat niet alleen, ook worden zijn grijze, stenige schubben verandert in gladde paarse schubben.
Ook Avez laat nog even van zich horen.

Faaz begrijpt nu dat toen Argana het vorige lichaam van Gralzhadan doodde, er in zijn hersenpan een ei ontstond waar zijn huidige lichaam in begon te groeien. Toen zijn lichaam er niet meer in paste barstte hij uit zijn oude schedel en de afgelopen 1500 jaar is hij langzaam verder gegroeid tot zijn huidige formaat.

Dit betekent dat Gralzhadan erg oud is. Hij spreekt over de Dovdokae als oude vrienden, die net zo gewoon waren als Faaz en Akke nu zijn.

Gralzhadan vertelt dat hij zich verantwoordelijk voelt voor alle schade die Argana aan de wereld heeft toegebracht en vraagt of de power of purple hem wil bijstaan in zijn strijd tegen “de Schaduw”. Wat deze schaduw precies is blijft een beetje onduidelijk. De Schaduw kan mensen beïnvloeden en ze reduceren tot hun meest simpele lusten. Daarnaast is de Schaduw erg bekwaam in mensen het gevoel geven dat ze juist bezig zijn terwijl ze eigenlijk juist verder en verder afdwalen van wat ze daadwerkelijk willen.

Akke, Moryc en Faaz accepteren het aanbod van Gralzhadan maar al te graag. Alvyn wil niet afdwalen van zijn echte doel, namelijk de reünie met zijn broertje.

Om bij deze belangrijke opdracht te helpen geeft Gralzhadan Moryc de kracht om de invloed van schaduw te zien. Hiervoor verwijdert hij Moryc’s rechteroog en vervangt het met een oog dat gemaakt is van hetzelfde materiaal als een Blauwe Wens. De groep vermoedt dat dit materiaal dus eigenlijk pure magie is in materiele vorm. De speer van Akke krijgt een blauwe gloed om de punt en Alvyn krijgt een mantel die zijn de vorm van zijn gestalte licht vervormt en verstoort.

Wat al deze geschenken precies doen is nog niet duidelijk, maar de groep voelt dat zij goed gewapend zullen beginnen aan de strijd tegen de schaduw.

Comments

Pankteinor Pankteinor

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.