Stibnal

De heldenreünie

en een schok voor Faaz

De groep zet direct de achtervolging in. Pavel rent de longen uit zijn lijf en weet te ontsnappen in het riool. De speurneuzen blijven hem volgen en proberen alles om hem in te halen. Ze klauteren muurtjes op, balanceren over gammele bruggen en proberen kortere routes te nemen om dichter bij Pavel in de buurt te komen. Zoals dat wel vaker gaat met deze groep, het gaat niet allemaal goed. Faaz, Akke en Alvyn vallen in het poepwater dat door het riool stroomt en bij een splitsing besluiten Akke en Alvyn om de verkeerde kant op te lopen. De ‘damage boys’ lopen wel de goede kant op en vinden Pavel, die een aardige voorsprong heeft bereikt.

Pavel rent in een grote lange zaal naar een figuur toe. Festus. De naam klinkt bekend, en doet niet veel goeds vermoeden. Faaz en Moryc zien ook allemaal dode lichamen op de grond liggen. Andere gevangenen? Faaz rent naar voren, maar wordt tegengehouden door een paar van de lichamen die net nog levenloos op de grond lagen. Festus reanimeert lijk na lijk om een barriere op te werpen tussen hem en de damage boys. Pavel komt inmiddels bij Festus aan, maar is compleet verrast als Festus hem vastgrijpt.

De dikkige, rottende handen van de rioolbewaker duwen Pavel op zijn knieën. Vervolgens grijpt Festus met één hand het haar van Pavel en trekt zijn hoofd naar achter. In de andere hand is een flesje verschenen waar een blauwige vloeistof in zit. Hij giet dit drankje bij Pavel naar binnen en Pavel’s lichaam begint meteen te veranderen. Zijn huid wordt langzaam groen, zijn botten breken en beginnen te groeien. Pavel schreeuwt het uit.

Terwijl Pavel transformeert komen ook Akke en Alvyn aan en dan begint het gevecht pas echt. Hordes zombies struikelen over elkaar heen om de helden te bereiken en elke zombie die wordt gedood komt nog een keer tot leven als gereanimeerd skelet. Om de toestroom van zombies te stoppen duwen de helden een aantal pilaren om. Dat lukt, maar het plafond boven ze kraakt een breekt. Faaz gebruikt zijn goddelijke kracht om de ondoden te weren en de horde zombies wordt uiteengeslagen.
Pavel is dood.

Festus komt op de groep af gelopen, maar zonder zijn zombie-escorte weet ook hij de groep niet tegen te houden. De laatste zombies worden gedood, maar dan stort het verzwakte plafond in. Moryc, Faaz en Alvyn rennen dezelfde kant uit en Akke kiest voor een ander pad. Door een onverklaarbare gebeurtenis eindigt Moryc toch bij Akke en in groepjes van twee komen ze op verschillende plekken het riool uit.

De stad is in chaos. Mensen rennen overal heen en weer en slaan op de vlucht. Anderen grijpen juist hun kans en breken deuren en ramen in om kostbare eigendommen te stelen.
Dan lopen de duo’s de oorzaak tegen het lijf. Whaldeau’s minorities jutten iedereen op en steken willekeurig mensen neer. Elk van Whaldeau’s patrouilles wordt bijgestaan door een Fomorian. Hoe kan Whaldeau zo veel Fomorians tegelijk domineren? Een vraag voor een andere dag, want zodra de duo’s worden gezien worden ze aangevallen.

Moryc en Akke weten uiteindelijk als eerst hun patrouille minorities te verslaan en Akke snelt zich naar Faaz en Alvyn, die allebei bewusteloos op de grond liggen. Akke lapt eerst Faaz weer op, maar na de eerstvolgende klap ligt de Dragonborn weer bloedend en bewusteloos op de grond. De laatste Fomorian is erg hardnekkig en weet aanval na aanval te ontwijken. Uiteindelijk weet Moryc toch de Fomorian te doden en Akke helpt Alvyn en Faaz er weer bovenop.
Samen lopen ze verder door een stad die door haar eigen bewoners wordt vernield. Ze komen in een steeg en zien verderop een bekend gezicht. Brinn Mufasa herkent Akke en Faaz en roept ze toe. Hij loopt hun richting op, maar wordt dan belaagd door een zelfde soort patrouille als de duo’s eerder zagen. Alleen is er hier niet één, maar drie Fomorians!

Brinn springt meteen het strijdgewoel in en voordat de helden doorhebben wat er gebeurt springen er spirits en bliksemschichten door de lucht terwijl Brinn wild om zich heen zwaait met zijn lange zwaard. Hij danst soepel tussen de aanvallen van zijn belagers door en weet met elke beweging zijn wapen precies goed te positioneren voor een volgende aanval. Het lijkt alsof hij in tien seconden wel twintig keer weet te raken. De patrouille heeft nauwelijks tijd om zich te realiseren dat ze overmeesterd worden voordat ze stervend om de zwaardvechter in elkaar zakken.

Brinn’s wilde bewegingen stoppen meteen nadat de laatste vijand geveld is. Vervolgens liep Brinn naar Faaz toe en sloeg zijn armen om hem heen. Faaz begreep niet meteen wat er aan de hand is, maar langzamerhand werd duidelijk dat Brinn slecht nieuws voor de Dragonborn had. Faaz, die zijn leven lang al bezig is de wil van zijn Godin uit te voeren, kan het bijna niet geloven.

Lyssa is vermoord.

Comments

Pankteinor Pankteinor

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.