Stibnal

Aankomst in de hoofdstad

een bruine tocht

Vlak nadat de Power of Purple hun reis naar Stibren was begonnen kwamen ze alweer in de problemen. Faaz hoorde een aNGSTSCHReeuw en ging samen met Moryc kijken wat er aan de hand was. Ze zagen drie Lagedidh! Twee Gevelrung stonden met hun harde hoofd te dreigen naar twee mannen die in het nauw waren gedreven. Iets verder van de mannen af stond een nog grotere Gengdhez. Moryc slaakte een kreet, hard genoeg om de twee achtergebleven avonturiers snel te doen komen.

De Lagedidh wachtten echter geen moment. Een woest gevecht brak uit en Faaz en Moryc werden hard aangepakt. Gelukkig sprong een Tiefling uit het niets het slagveld op en gebruikte zijn kruisboog om in de buurt van de Lagedidh te schieten. Deze afleiding duurde precies lang genoeg en Akke en Alvyn kwamen tevoorschijn. Zoals het de moedige paladijn betaamt rende zij meteen af op het grootste monster dat zij zag. Alvyn deed ook precies wat van hem werd verwacht en hij verstopte zich met behulp van zijn mentale krachten.

De een na de andere Purpelier werd neergeslagen maar met elkaars hulp, en die van de Tiefling, wisten ze uiteindelijk toch de grote hagedissen te verslaan. Na het gevecht volgde een broodnodig voorstelrondje waarin de Tiefling die Agamemnon bleek te heten cadeautjes uitdeelde. De twee in het nauw gedreven mannen hadden iets te veel hooi op hun vork genomen in hun zoektocht naar glorie. Ze accepteerden graag het aanbod van de Power of Purple om samen weer terug te reizen naar Stibren.

Een heerlijke maaltijd van Lagedidhtestikels volgde, maar het vlees bleek niet helemaal in orde. De volgende ochtend was iedereen aan de schijterij. Behalve Faaz want die was te bang om het vlees te proberen. Gelukkig wist Agamemnon wel een plantje dat zou kunnen helpen tegen de bruine stroom ellende die iedereen produceerde en ging dat snel zoeken. Maar hij kwam niet terug. De Power of Purple bleef vier uur wachten tot zij besloten dat ze hem misschien moesten gaan zoeken. Tot ieders verbazing werd Alvyn dit maal aangewezen om sporen te gaan zoeken. De kleine schijtlijster (nu letterlijk en figuurlijk) vond een plek in het bos waar was gevochten. Hij snelde zich terug naar de groep en met zijn allen gingen zij Agamemnons ontvoerder achterna.

Toen ze de ontvoerder hadden ingehaald bleek dit een vrouw uit Brokund in zwart met witte kleren. Ze stelde zich voor als Garge Reegi. Deze Garge zag in dat zij een gevecht tegen de bonte ploeg rouwdouwers niet kon winnen en besloot haar opdracht op dat moment te voltooien. Ze stak een ijzeren pin door de oogkas van Agamemnon en penetreerde zijn hersenen. Vervolgens gaf ze zicht over aan de groep.

Faaz besloot dat hij haar toch stom vond en gebruikte het mes dat hij van Agamemnon cadeau had gekregen om de halsslagader van de Brokundi door te snijden. Ze stierf aan zijn voeten.

De rest van de reis was rustig en ging voorspoedig. Alvyn en Moryc leerden allerlei nieuwe rituelen uit Neefri’s rituelenboek.

Toen ze in Stibren aankwamen was er een nieuw probleem: waar ging de groep verblijven?
Ze besloten naar een makelaar te gaan die verschillende opties aan de groep aanbood. Een huis kopen is natuurlijk niet iets waar je meteen over beslist en de keus werd grondig besproken en overlegd. Uiteindelijk kreeg de makelaar zijn zin en besloot de Power of Purple om het duurste huis dat te koop was aan te schaffen. Van de 475 goudstukken die zij daarvoor moesten betalen kon de groep 250 zelf bij elkaar leggen. Het resterende bedrag werd gefinancierd met behulp van een hypotheek met een afkoopsom van 275 goudstukken.

De helden zijn nu, op de 21ste dag van de eerste oogstmaand, op weg om hun aankoop voor de eerste keer te bekijken.

Comments

Pankteinor Pankteinor

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.